Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » Stół Bitewny » Kącik Modelarski

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Adaskowe Pomaziance
 Post Napisane: Wt gru 26, 2017 00:08 
Przodownik pracy

Zapomniało mi się skomentować te zdjęcia. Stary, oni są świetni i już nic więcej im nie trzeba! Ewentualnie gry jakiejś.

Tytuł:
 Post Napisane: Wt gru 26, 2017 00:08 

Post Napisane: Pn cze 04, 2018 16:47 
Pan Maruda

Obrazek

Taki tam teaser-trailer że ja też coś tam robię. Ostatnie malowanie nie dla siebie w życiu (przynajmniej bardzo bym sobie tego życzył). Ludki z planszówki Gloomhaven.

Post Napisane: Pn cze 04, 2018 20:21 
Jedyny Czarny

świetne pampry i jak zawsze zacnie pomalowane.

Post Napisane: N cze 10, 2018 10:00 
Pan Maruda

No więc teraz szerzej:

Jest sobie taka planszówka Gloomhaven, która z tego co mi wiadomo jest jest takim planszówkowym RPGiem - drużyna wyrusza na przygodę i po drodze coś tam się dzieje. Specyfiką jest to, że na starcie dostępne jest 6 postaci do wyboru, a reszta (modeli jest łącznie 18) jest całkowicie tajna, ludki przychodzą zapakowane w takie małe pudełeczka na których jest tylko określony symbol. W przygodzie dochodzisz do momentu gdzie spotykasz daną postać - dostajesz symbol, wyciągasz ludka i jego kartę i tadaaam, postać odkryta - muszę przyznać że naprawdę fajny bajer, przynajmniej za pierwszym graniem w to.
No więc ta startowa szóstka wygląda tak, w moim malowaniu:
Obrazek

Pozostałe, nieodkryte ludki, prezentują się natomiast tak:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/tgl ... r_male.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/s/8nt ... r_male.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/s/2n8 ... r_male.jpg

Wrzucam linki a nie zdjęcia, na wypadek gdyby ktoś z Was planował sprawić sobie tę grę albo ktoś obcy trafił by tu przypadkiem np z googli i nie chciałby psuć sobie efektu niespodzianki.

Muszę przyznać, że to była katorga. Ludki są niby nie dość że całkiem ładne, to jeszcze jednoczęściowe (nie ma problemu ze sklejaniem miliona elementów). Materiał z którego są wykonane (jakieś termoplastyczne coś - wygięte elementy ładnie prostowały się pod suszarką) jest może i dobry do planszówek (jest dość wytrzymały i elastyczny), ale to prawdziwy koszmar jeśli chodzi o usuwanie linii podziału formy - strasznie się "mechaci" pod wpływem pilników/grubszych papierów ściernych i wszystko trzeba robić nożem i wygładzać potem papierami 1000+. Do tego rzeźby, mimo że względnie szczegółowe, są dość "tępe", "obłe", a detale płytkie, przez co ciężko uzyskać efekt inny niż "rozmemłanie".

Koniec końców, pomimo walki, jestem całkiem zadowolony z efektu - jak się pogoogluje jak inni to malowali, to myślę że te maziane przeze mnie raczej nie robią wstydu.

Zdjęcia trochę nie pykły, efekt używania lampki biurkowej, aparatu z telefonu i pośpiechu (nie miałem czasu na eksperymentowanie z ustawieniami i położeniem lampy), ale myślę że widać co trzeba.

Post Napisane: N cze 10, 2018 12:08 
Jedyny Czarny

pinknie Panie, naprawdę pinknie. a sam planszówka wygląda intrygująco, tylko z tego co o niej wyczytałem, to sprawianie jej sobie jest trochę bez sensu. bazuje ona na rozgrywaniu kampanii składających się z pojedynczych sesji, a biorąc pod uwagę, że ledwo jest czas na RPG, to ta gierka pewnie nawet nigdy by nie była wytestowana...

Post Napisane: N cze 10, 2018 12:13 
Pan Maruda

I kosztuje 600zl. Taki zasadniczy minus :)

Post Napisane: N cze 10, 2018 14:16 
Przodownik pracy

Bardzo zacne malowanie. Wśród figurek również widzę, że coś dla siebie bym znalazł. Wiem, że to nie poziom bitewniaków ale skurczybyki coraz lepsze te modele wkładają w planszówki. Pamiętam, jak kiedyś były drewniane pionki.

Post Napisane: So wrz 08, 2018 12:20 
Pan Maruda

Skończyłem rycerzy do Wojnacji:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jakieś tam informacje i przemyślenia wrzuciłem na bloga:

https://adasko-miniatures.blogspot.com/ ... lenna.html

Post Napisane: So wrz 08, 2018 12:39 
Przodownik pracy

Panie, klimat pierwsza klasa! A co to za makiety w tle?

Post Napisane: So wrz 08, 2018 12:53 
Pan Maruda

Jakieś gipsówki które kupiłem lata temu, niejeden mordheim widzialy już. :) Wziąłem do Poznania sobie pare pierdół tak żeby mieściły się w kartonie po butach i w razie czego żeby zastawić matę do wojnacji czymś ;)

Tytuł:
 Post Napisane: So wrz 08, 2018 12:53 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona

Strona główna forum » Stół Bitewny » Kącik Modelarski