Autor |
Wiadomość |
Thorvald
|
Tytuł: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 22:53 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: N lut 12, 2012 22:53 |
|
|
|
 |
|
 |
Damian
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 23:14 |
|
 |
Jedyny Czarny |
 |
|
robią wrażenie. zastanawia mnie tylko co znaczy owo powoli w Twoim poście. bo skoro dopiero się rozpędzając pomalowałeś armię, to co będzie dalej?
_________________ Przygoda i Rozrywka? Co za kapitalny pomysł! Musimy sprawić, by ta rzecz nie stała się zbyt cholernie popularna, albowiem cała hołota także będzie chciała w to grać! - JKW Książę Walii
|
|
 |
|
 |
Thorvald
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 23:16 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|
Ano tak... nie dopisałem tego nigdzie, a nie jesteś wtajemniczony do końca w moją historię. To efekt mojej rocznej pracy nad tyranidami Faktycznie nie da się Damiana zagiąć żadnym nowym postem
|
|
 |
|
 |
Damian
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 23:19 |
|
 |
Jedyny Czarny |
 |
|
nie zmienia to faktu, że prezentują się naprawdę okazale, a rok to i tak niewiele w porównaniu z niektórymi leniami (tak mówię o sobie...).
_________________ Przygoda i Rozrywka? Co za kapitalny pomysł! Musimy sprawić, by ta rzecz nie stała się zbyt cholernie popularna, albowiem cała hołota także będzie chciała w to grać! - JKW Książę Walii
|
|
 |
|
 |
Thorvald
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 23:28 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|
Miło mi słyszeć słowa uznania  Zdaję sobie sprawę, że mają one sporo niedociągnięć, ale celem były znośne modele "na stół" do oglądania z około pół metra, a nie w trybie makro. Wydaje mi się, że ten pułap utrzymałem, więc jestem z nich zadowolony
|
|
 |
|
 |
Astem
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: N lut 12, 2012 23:51 |
|
 |
Przodownik pracy |
 |
|
Mi się podoba. Zdecydowanie jestem zwolennikiem malowania tt - byle było ;) Jestem typem gracza a nie konesera sztuki i bardziej cieszy cała armia wroga pomalowana niż super model za szybką, którego nie można dotykać ;)
Zgraj jeszcze te pomalowane przez kogoś modele z Twoimi (to chyba kwestia tylko drobnych poprawek bo kolory się zgadzają) i masz całkiem sporą część armii gotową.
|
|
 |
|
 |
chomik
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: Pn lut 13, 2012 00:36 |
|
 |
Kronikarz Wojny |
 |
Dołączył(a): Cz kwi 08, 2010 12:04 Posty: 684 Lokalizacja: Września / Poznań
|
Jest bardzo fajnie. Szczególnie podobają mi się mózgi zoanek. Czynią jakiś kolor w tej armii dodatkowy. I nie jest on na siłę wciskany, wszystko do siebie pasuje i jest zgrane. I Ty weź lepiej kiedyś zagraj tą armią a nie się pochowałeś gdzieś i nie dajesz znaku życia  Mam już uruchomionych SM także zapraszam 
_________________ = ][ = Innocence proves nothing. = ][ =
|
|
 |
|
 |
Thorvald
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: Pn lut 13, 2012 11:24 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|
Początkowo myślałem o zielonych mózgach. Po krótkich wahaniach stanęło na niebieskiem i w sumie jestem zadowolony, bo zielony raczej tak by się nie zgrał z resztą. Od siebie dodam, że przyklejenie zielonej trawki rodem z Shire początkowo nie pasowało mi do realiów fantastycznej przyszłości i otoczenia multilaserów i innych combiflamerów. Optycznie jednak dodało to kolejny kolor do tej, mimo wszystko, ubogiej nieco w kolory armii  Zaproszenie na grę przyjęte, ale nie wiem kiedy je zrealizuje, bo najbliższe dwa weekendy (i czas między nimi) spędzam na wyjeździe. Muszę jeszcze nauczyć się robić dobre fotki. Te były robione z dużym poświęcenim w postaci przeciskania się między parapetem i biurkiem z tyłkiem osmolonym od grzejnika, by złapać jakieś jaśniejsze ujęcie, ale mogło być lepiej.
|
|
 |
|
 |
Thorvald
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: Śr sty 27, 2016 15:18 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|
BOOOOOM! Dawno mnie tu nie było  Fantasy i sci-fi w moim życiu wymiera. Wyprzedałem większą część swojej wielkiej kolekcji figurek do Władcy Pierścieni. Młotek leży w pudełkach nieużywany, bo nie czuje ciągoty do czterdziestki w ostatnim czasie (może na jakiś mały skirmish prostymi jednostkami bez magii?). Z gier towarzystkich uprawiam jeszcze czasem planszówki i alkochińczyk(bez chińczyka) Całkiem niedawno na spotkaniu z kumplami z drużyny wojów napomknąłem, że mam modele wikingów, i że można tym grać w bitewniaka. Nauczyłem się (lepiej czy gorzej) zasad, zagraliśmy 2 pilotażowe minibitewki i 3 kumpli zaczęło kolekcjonować swoje armie. Mowa tu o Warhammer Ancient Battles z suplementem Shieldwall (czyli wszyscy mamy armie z jednego okresu i rejonu geograficznego) - wikingów, anglosaxonów, szkotów i normanów. Oto co do tej pory udało się stworzyć: 1. Elita czyli Hirdmeni z dowódcą, sztandarem i 3 berserkami       2. Zwyklaki czyli Bondir    3. Zwyklaki z łukiem, też Bondir   4. Młodziaki - harcownicy, czyli Thrallowie   5. Drzewa do terenów:   6. Roślinność (krzoki?) do terenów:   7. How It's Made?  Całość:  Figurki są w skali 1:72, więc przeciętny wzrost to 23mm Nie starałem się ich zrobić Och Ach, bo nie umiem ;P Jest ich dużo i mają być oglądane z metra i dalej i na taki poziom są moim zdaniem pomalowani. Pomalowane modele stanowią 50% posiadanych.
Ostatnio edytowano Śr sty 27, 2016 16:26 przez Thorvald, łącznie edytowano 3 razy
|
|
 |
|
 |
Thorvald
|
Tytuł: Re: Thorvald i zabawy z farbą Napisane: Śr sty 27, 2016 15:25 |
|
 |
OMNOMNOMNOM |
|